Retourneren

Mocht u niet helemaal tevreden zijn met een product of het sluit niet aan niet helemaal aan bij de wensen dan kan het in veel gevallen retour gestuurd worden. Het retoursturen is gebonden aan enkele regels, die vindt u hieronder. Uiteraard is het belangrijk om vooraf uw bestelling goed te controleren op juistheid. Uiteraard behandelen wij uw bestellingen met grote zorg, maar mocht er toch een fout, beschadiging of manco in een bestelling zitten dan horen wij dit graag binnen 5 dagen.

Voor het aan aanvragen van een retour, volg hiervoor de stappen onder het kopje ‘aanvragen van een retour’

Retourregels

Retourgoederen worden door ons zodanig verwerkt dat ze opnieuw geschikt zijn voor herverkoop, dit geldt natuurlijk alleen voor producten die niet vanwege beschadiging of defect retour gestuurd worden. Om dit mogelijk te maken zijn er enkele retourregels:

Voor het verwerken van retourgoederen rekenen wij 10% retourkosten met een minimum van €10.

Geopende verpakkingen worden niet retour genomen. Als de verpakking hersluitbaar is kan dit uiteraard wel, maar pak het weer op de oorspronkelijke manier in om schade te voorkomen.

Gebruik de omverpakking om de retour terug te sturen indien mogelijk. De productverpakking dichtplakken en als omverpakking gebruiken is niet toegestaan.

Gebruik voldoende beschermingsmateriaal om de verpakking af te vullen/bufferen om schade door schuivende delen te voorkomen

Ruilen is niet mogelijk. Wij crediteren uw retour na ontvangst binnen 14 dagen.

Het retoursturen is op basis van eigen kosten en verantwoordelijkheid, indien nodig kunnen wij tegen meerprijs een retour laten ophalen.

Niet aangemelde retourzendingen of zonder retourformulier worden niet in behandeling genomen.

Uitgesloten van Retour

Alle producten die wij speciaal voor u bestellen, op maat maken of laten maken worden niet retour genomen, tenzij er een verkeerd product door ons is geleverd. Voorbeelden hiervan zijn:

Profielcilinders en sleutels, hierbij komt de veiligheid van het product in het geding wanneer deze reeds in bezit geweest zijn van u. Alleen halve knopcilinders kunnen retour genomen worden.

Ventilatieroosters, aluminium profielen en afdichtingsprofiel op maat

Alle overige op maat gemaakte-, of anderzijds voor u aangepaste producten en speciaal bestelde artikelen

Aanvragen van een retour

Een retouraanvraag kunt u indienen via info@wicor.nl, een retour kan aangevraagd worden binnen 30 dagen na levering. De retour vraagt u als volgt aan:

U stuurt een mail naar info@wicor.nl onder vermelding van het ordernummer van de bestelling.
In deze mail geeft u aan welke artikelen u retour wilt sturen, graag hierbij het artikelnummer en aantal vermelden.
Vul eventueel een retourreden in.
Na ontvangst van uw email maken wij een retourformulier aan, in de mail die wij sturen volgen verdere instructies.
Na ontvangst van de retourgoederen behandelen wij deze zo spoedig mogelijk, wij verwerken dit doorgaans binnen 14 dagen.

Regels omtrent verkeerde en beschadigde leveringen

Een beschadigde of verkeerde levering dient binnen 5 dagen worden gemeld, buiten deze termijn kunnen wij de aanvraag niet meer in behandeling nemen

Er kan worden gevraagd om een foto om het gebrek aan te tonen, op basis hiervan kunnen wij eventueel een nieuw product toesturen

Het retoursturen van de verkeerde of beschadigde levering moet binnen 14 dagen teruggestuurd worden. Hierna kan de reclamatie niet meer in behandeling worden genomen.

Het retoursturen wordt op kosten van Wicor verzorgd. Neem hiervoor altijd contact op.

Bij transportschade dient de melding binnen 48 uur na levering kenbaar gemaakt te worden via info@wicor.nl voorzien van foto’s van de schade. Bewaar de verzendverpakking altijd tot nader bericht van Wicor.

Menu